E-ticaret Nedir?
- 22 Ocak 2016
- Posted by: root
- Category: Genel, Uncategorized

E-ticaret; 1995 yılından sonra tüm dünyada internet kullanımının artmasıyla ortaya çıkan, ticaretin dijital ortamda online olarak yapılması kavramıdır. E-Ticaret, herhangi bir ürün ya da hizmet için, çeşitli ödeme yöntemleriyle bir internet sitesi üzerinden ticaret yapmanızı veya sipariş vermenizi sağlayan bir alışveriş yöntemidir.
Türkiye’de ve dünyada geleneksel pazarlama yöntemlerine ve satış faaliyetlerine e-ticaret’i de ekleyen kuruluşlar, sadece belirli bir lokasyona ve noktaya satış yapmanın ötesine geçerek, süreçlerine e-ticaret’i de dahil etmeye başlamıştır.
E-ticaret özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) için çok uygun bir ticaret şeklidir. E-ticaret, belirli bir satış noktasının dışına çıkarak satışların artmasına ve daha hızlı ödemeleri slim alınmasına olanak sağlamaktadır. Fiziki mağaza sahibi olan işletmeler içine-ticaret önemli bir satış kanalıdır.
E-ticaret sitesi kurmak için gerekenler:
- 1. Emek ve zaman ayırmak
Neden zaman birinci sırada yer alıyor diye düşünüyor olabilirsiniz. Eğer bu iş için bir ekibiniz varsa hemen 2. maddeye geçebilirsiniz çünkü zaman ile ilgili bir probleminiz yok demektir. - 2. Ticari faaliyet göstermek ve vergi mükellefi olmak
Eticaret’e yeni başlayacak olanlar için yukarıda da belirttiğimiz gibi eğer bir firmanız varsa yeni bir firma kurmanıza gerek yok. Bir firmanız yok ise, Şahıs Şirketi kurmak veya Adi ortaklık kurmak en maliyetsiz olanıdır.
- 3. Makul bir bütçe ayırmak
İlk aklınıza gelenlerin başında e-ticaret sitesi kurma maliyeti nedir? Önemli olan sizin e-ticaret sitesi kurmak için ne kadar bir bütçe belirlemiş olduğunuzdur. Bütçenizi belirlerken firma kurulum maliyetlerinizi, yazılım maliyetlerinizi ve ürün teminini sağlamak için gerekecek olan maliyet hesabınızı iyi yapmanızı öneririz. - 4. Profesyonel E-ticaret Yazılımı:
E-ticaret yazılım paketi seçimi sizin için en önemli konulardan biri. E-ticaret yazılım paketi almadan önce İhtiyaçlarınızı belirlemeli, almayı düşündüğünüz yazılımın belirlediğiniz ihtiyaçları karşılayıp karşılamadığını iyi değerlendirmeniz gerekiyor.